Lianne's Siergrassen
Jan Gosseswijk 31
9367TE De Wilp (Gn)
www.siergras.nl - www.prairietuin.nl
   

lianne.jpg

Lezingen en cursussen

Lezingen

Lezing over siergrassen. Door mijn passie voor siergrassen en als Nederlandse Plantencollectiehoudster van de Poaceae kan ik veel vertellen over de verschillende soorten siergrassen mét hun toepassingsmogelijkheden. Benoeming van de standplaatsen van siergras en heel veel praktische informatie. Titel van de lezing: ‘Siergras….dát gras is ánder gras!’

Lezing over Prairietuinen. Over de prairie in Noord-Amerika met zijn voordelen vertaald naar de Prairietuin in Europa. Inspiratie uit Duitsland. Voorbeelden van te gebruiken planten, aanleg en onderhoud aan de hand van de Prairietuin in De Wilp. Titel van de lezing: ‘Prairietuin….een grote belofte voor de toekomst!’

De lezingen worden door het gehele land gehouden voor tuinclubs, verenigingen, gemeentes of landschapsarchitecten. Duur: twee uren inclusief pauze.

Voor informatie, mail naar info@siergras.nl. U krijgt dan meer informatie over de inhoud van de lezingen en de kosten ervan. Bellen kan ook op : 0594-644263.

Cursussen

De cursussen zijn bestemd voor geïnteresseerde tuinliefhebbers, vakmensen zoals landschapsarchitecten, ontwerpers of hoveniers.

De volgende cursussen worden gegeven:

Cursus over siergrassen met hun toepassingsmogelijkheden.

Programma

09.00 uur:
Ontvangst met koffie of thee. Vervolgens presentatie met beeld van vele verschillende siergrassen in het algemeen. Het aanbod van siergrassen is overzichtelijk ingedeeld in seizoenen, in groenblijvers, als solitairen, bodembedekkers, in de schaduw of in de zon. Omdat er een enorme verscheidenheid aan grassen is, kan men voor elk plekje in de tuin wel een passend gras vinden. De vele toepassingen van siergrassen komen aan bod zoals mogelijkheden voor in potten, langs het water, in borders of prairiebeplantingen.
12.00 uur: lunch.
13.00 tot 16.00 uur.

In de Siergrassentuin in De Wilp vindt het tweede gedeelte van de cursus plaats. Als Nederlandse plantencollectiehoudster van de Poaceae vertel ik aan de hand van de voorbeelden in de tuin over de verschillende soorten siergrassen zoals: Panicum, Molinia, Miscanthus, Carex, Pennesetum of Sesleria. De toepassingen van siergrassen worden bekeken in de Siergrassentuin en de Prairietuin.

Open: 09.00 tot 16.00.
Start locatie: wordt bij opgave bekendgemaakt. Vanaf 13.00 – 16.00 uur: Lianne’s Siergrassen.
Aantal deelnemers: 8 tot 12 personen.
Data: in de maanden juni en september. Informeer via info@siergras.nl naar de geplande data.
Prijs: € 105,- voor een dag, inclusief entree Prairietuin, koffie, thee en lunch.
Informatie en opgave: mail naar Lianne op info@siergras.nl.Cursus over de Prairietuin.

Programma

09.00 uur:
Ontvangst met koffie of thee. Vervolgens presentatie met beeld over de prairie in het algemeen en over een aantal prairietuinen in Duitsland. De vertaling wordt gemaakt naar een Nederlandse Prairietuin. Voor- en nadelen van prairiebeplantingen komen aan bod, waar zijn ze toe te passen en hoe wordt een Prairietuin ontworpen. Combinaties van (prairie)grassen en vaste planten op basis van vorm, hoogte of kleur. Borderachtige prairiebeplantingen maar ook prairiebeplanting in mixverband. Ook wordt de aanleg en onderhoud van een Prairietuin besproken.
12.00: lunch.
13.00 tot 16.00 uur.
In de Prairietuin in De Wilp vindt het tweede gedeelte van de cursus plaats. Aan de hand van de theorie bekijken we de praktijk. Hoe zien de verschillende mogelijkheden van prairiebeplanting er uit, zit er verschil in beheer, gebruik van planten, hoogtes, kleur, etc.. Natuurlijk is er voldoende aandacht om vragen te beantwoorden of advies te geven bij het maken van een eigen Prairietuin.

Open: 9.00 tot 16.00 uur.
Start locatie: wordt bij opgave bekend gemaakt.
Aantal deelnemers: 8 tot 12.
Prijs per persoon: € 105,-- voor een dag (inclusief koffie/thee, entree Prairietuin en lunch)
Data: in de maanden juni en september. Informeer via info@siergras.nl naar de geplande data.
Informatie en opgave, mail naar Lianne op info@siergras.nl


Het is ook mogelijk cursussen op maat voor u te realiseren of op locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

Lianne Pot
Specialiste in siergrassen en Prairietuinen

Voor adresgegevens, openingstijden en routekaartje: zie Contact

Wilt u direct contact: info@siergras.nl.